SZC logo

Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum

OM kód: 203031/015 | 1118 Budapest, Rétköz utca 39.

Intézmény logo

BGSZC Mechatronikai Technikum

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA

Történet

Iskolánk története

TörténetTörténet

A Mechatronikai Szakközépiskola 1990. szeptember 1-jén nyitotta meg kapuit abban a reményben, hogy hírnevét megalapozhatja azzal, hogy Magyarországon elsőként kezdi meg az akkor még ismeretlen mechatronikai szakma középiskolai alapjainak lerakását. Emellett kialakítottuk az iskola hagyományrendszerét, ahogy azt az alapítók meghirdették: Iskolát teremtettünk.
Tanítványaink, akik Budapestről és az agglomerációból kerülnek ki, szívesen járnak az iskolába és tanításon kívül örömmel vesznek részt a közösségi programokban.
A szülőkkel való jó kapcsolat sokat segít nevelőmunkánkban.
Az iskola oktatói mindent megtesznek azért, hogy tanítványaik a középiskola elvégzését követően megállják helyüket.
Az elmúlt időszak az iskola számára ismertséget, szép eredményeket és sikereket hozott.
A szakmában elhelyezkedett tanítványaink munkájukban eredményesek.
A BGSzC Mechatronikai Technikumában az általános nevelési és képzési célok mellett kiemelt szerepet tölt be a szakmai képzés, melyhez korszerű tanműhelyekkel, laborokkal és eszközökkel rendelkezünk.
Tanulóink szakmai fejlődésében különösen nagy szerepet kap a szakma megismerése, melyhez tapasztalt és jól felkészült mérnök kollégáink nyújtanak kellő segítséget.
Az iskolai környezeten túl diákjaink számára rendszeresen szervezünk szakmai kirándulásokat, gyárlátogatásokat és céges bemutatókat. Ezen túlmenően iskolánk minden tanulója az összefüggő nyári gyakorlatát cégeknél tölti. A lehetőségekhez mérten törekszünk arra is, hogy technikus tanulóink évközi gyakorlatukat tanulószerződéssel egy-egy hazai vagy multinacionális cégnél tölthessék.

Az iskola kiválóan illeszkedik Gazdagrét környezetébe. A környezet úgy lett kialakítva, hogy a ne csupán az épületek legyenek megfelelően illesztve a környékhez, hanem azok a sportpályák, park és bevezető sétány is, ami teljes egészében az iskola szerves részét képezi.

Az épületben több mint 30 tanterem, több mint 15 szakmai gyakorlati terem található, ahol a diákok képzést kapnak. Ezen kívül a tornatermek és sportpályák is lehetőséget nyújtanak a mindennapos testnevelés megvalósítására. 
Büszkeségünk a „görög színház”, ahol nagyobb előadások, vetítések, rendezvények is lebonyolíthatók.


Partnereink

SZC logo

Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum


BGSZC Mechatronikai Technikum

1118 Budapest, Rétköz utca 39.

Telefon: + 36 1 246 1365 / + 36 1 246 1367

E-mail: info@mechatronika.hu

OM azonosító: 203031/015

Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/000569


2024BGSZC Mechatronikai Technikum